Dagens mattips
Inte nog med att jag, Olof och Ålen är seriedebatörer av rang, vi råkar även vara något av ett gäng mästerkockar. Eftersom vi inte är så bra på att planera hur och vad vi ska äta till lunch under våra uppsatsskrivardagar handlar vår matlagning till stor del om improvisation. Med detta som ledord har vi bland annat slängt ihop en röra bestående av stekta champinjoner, äggnudlar(!) och pesto med oväntat lyckat resultat. Igår nådde dock vår improvisationsmatlagning nya höjder, varför jag tänkte dela med mig av ett grymt recept till er.
Pasta alá cabrones (för tre personer)
400-500 gram falukorv
En burk kantareller
Tillräckligt med pasta
En halv burk pesto
Gör så här:
Skiva falukorven i mindre bitar/tärningar/strimlor eller vad som nu önskas. Stek sedan dessa i en stekpanna, som förhoppningsvis är renare än Ålens. Släng gärna i kantarellerna samtidigt som korven så att de blir über-krispiga (läs: brända) och mumsiga. Koka upp vatten till pastan i en kastrull – helst i en där det inte börjar flyta omkring gamla matrester när vattnet värms upp. Ta sedan rikligt med pasta, kanske något av Ålens 500 paket med fullkornsfusili funkar, och koka upp detta i 7-8 minuter. Blanda efter detta pastan, korven/kantarellerna i en kastrull/skål eller vad som nu önskas och tillsätt samtidigt pesto efter behag. Ett tips kan vara ungefär halva innehållet i en burk. Häll upp härligheten på en tallrik och avnjut tillsammans med ett glas julmust för bästa möjliga smakupplevelse!
Smaka på det, Minja (bokstavligt talat alltså).
By the way, världens bästa band heter Slayer. Och alla som tycker annorlunda kan suga rööööööv.
/Gurra
Pasta alá cabrones (för tre personer)
400-500 gram falukorv
En burk kantareller
Tillräckligt med pasta
En halv burk pesto
Gör så här:
Skiva falukorven i mindre bitar/tärningar/strimlor eller vad som nu önskas. Stek sedan dessa i en stekpanna, som förhoppningsvis är renare än Ålens. Släng gärna i kantarellerna samtidigt som korven så att de blir über-krispiga (läs: brända) och mumsiga. Koka upp vatten till pastan i en kastrull – helst i en där det inte börjar flyta omkring gamla matrester när vattnet värms upp. Ta sedan rikligt med pasta, kanske något av Ålens 500 paket med fullkornsfusili funkar, och koka upp detta i 7-8 minuter. Blanda efter detta pastan, korven/kantarellerna i en kastrull/skål eller vad som nu önskas och tillsätt samtidigt pesto efter behag. Ett tips kan vara ungefär halva innehållet i en burk. Häll upp härligheten på en tallrik och avnjut tillsammans med ett glas julmust för bästa möjliga smakupplevelse!
Smaka på det, Minja (bokstavligt talat alltså).
By the way, världens bästa band heter Slayer. Och alla som tycker annorlunda kan suga rööööööv.
/Gurra
Kommentarer
Postat av: morsan
mums!!?? eller...
Postat av: Helene
korv, kantareller och pesto.. hmm, jag är mållös..
Postat av: Ålen
Postat av: Ålen
Det var grymt gott kan jag meddela!
Postat av: Minja
Jag skall be Martin laga det, dock utan kantareller UÄCK! ;) Glädjer mig att se att ni blivit så kulinariska hehe.
Postat av: elli
bara du tar det lugnt med pepparn så :) Snart dags för dig att komma till Uppsala tycker jag!!
Trackback